Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Siker:)

Megszerveztem életem első csoportos kirándulását:) Igaz, segítséggel. Voltak kisebb hibák, de alapjában mindenki nagyon jól érezte magát:) Kirándulás  fő úti célja malonyai arborétum volt. Gyönyörű hely! Egy egész  nap kevés lenne, hogy töviről, hegyire bejárd. Remélem lesz még alkalom, hogy az itt résztvevő emberekkel, barátokkal elmenjünk megint valahová. Nekem van is ötletem. De ez még titok.

Smaragdköves út


Egyszer volt,hol nem volt, volt egyszer egy szegény legény aki élete elején sok mindennel megpróbált pénzt keresni. A legény gondolt egyet. Úgy döntött, hogy kipróbálja a biztosítási üzletkötő szakmát is. Mivel szorgos, vidám, segítőkész volt a legény sikert, sikerre halmozott. Az idő múlásával elérte hogy ő lett a biztosító társaság egyik fiók vezetője. Minden kollégája, beosztottja szerette, mert vidám, segítőkész, jó humorú ember volt. Tanácsaival próbálta beosztottjait inspirálni, siker útjára vezetni. Aztán ahogy teltek az évek ,összeült a családjával és hoztak egy döntést . Nagy elhatározás és bátor döntés amit ez régen szegény legény meglépett. Létre hozta saját cégét. Mert nagyot álmodni. Megalkotta azt a munkahelyet ahogy ő elképzelte a színes fantáziájában. A szekér beindult. A legény és az alkalmazottjai szorgos munkával, tanulással, jó kedvvel dolgoztak. Sikert, sikerre halmoztak. Így hát mindenki elégedett volt. Amit csak lehetett a legény megadott családjának mert megtehette. De a pénzvilág mint tudjuk okozhat meglepetést. Jött a feketeleves. A magas hozamot ígért befektetések megbuktak. Veszteséget okoztak a legény számára. Az iroda ajtaja előtt megjelentek a csalódott, pénzüket követelő ügyfelek. A legénynek nem volt mit tennie, hogy a neve tiszta maradjon, szégyent ne valljon hitelt vett fel. Rendezte tartozását. Már sok-sok év telt el, de legény még mindig a bankok fogságában vergődik. Van hite, kitartása. Tudja, hogy szorgos munkával ezt a problémát is megoldja majd. Sajnos nem minden ember képes az anyagi vesztességét orvosolni. Sokan elbuknak a teher alatt. De mi emberek azért születtünk a Földre, hogy tanuljunk. Minden embernek más –más a feladott lecke. Talán a mesémben szereplő legénynek aki mindent megtesz, hogy helyt álljon a bank felé az, hogy megtalálja a középutat.                           A mértékletességet. Megtapasztalja, ahogy fent, úgy lent. Nincs csak fent. Megtanuljon adni és örüljön kapni. Megtanulja a világnak több dimenziója létezik. Aki csak az anyagi, fizikai síkon él, egyszer rákényszerül, hogy megálljon és elgondolkozzon. Miért történt ez velem? Mit kellene másképp? Mindannyiunk feladata a lecke elsajátítása. Mert csak így tudjuk életünket könnyebbé, színesebbé, boldogabbá, sikeresebbé tenni. Hát rajta! Gondold végig, életed mely területén kaptad a nagy pofont! Ott változtass! Megéri!


Kudarc

Korábban mindig féltem a kudarctól, attól, hogy valami nem úgy fog sikerülni, mint ahogy elterveztem. És ezt sikerült kiiktatni, mert a kudarcból egyelőre mindig sokkal többet sikerül tanulnom, mint a győzelmekből.

Hosszú Katinka


Cselekedj !

Ha cselekszel és győzöl, az csodálatos! Ha cselekszel és veszítesz, az fájdalmas - de ez még nem kudarc. A kudarc az, ha nem teszel semmit!

Bob Gass


Irigység helyett:)

Amíg mások életével vagyunk elfoglalva, nem lesz időnk azokon a dolgokon javítani, amelyekkel nem vagyunk megelégedve saját magunkkal kapcsolatban. Ahelyett, hogy másokra irigykednénk, inkább gondolkozzunk el azon, hogyan szerezhetnénk meg mi magunk az áhított dolgokat. Egy kicsivel kevesebb önsajnálat, egy kicsivel több erőfeszítés, és máris nem lesz kire irigykednünk.

Richard Templar

A kulcs

A győzelemhez vezető út gyakran sorozatos vereségekkel van tele. Fájdalom és gondok nélkül teljesítményünknek nem lenne igazi értéke! Ha nem került semmibe, semmit sem ér. A siker eléréséhez elkerülhetetlen, hogy megtanuljuk legyőzni a nehézségeket és kudarcokat. A kulcs a kitartás.

Bob Gass


Kiteljesedés

Igazi teljességet, kiegyensúlyozottságot csak az érhet el, aki munkát, energiát fektet a dolgokba. Aki nem mások kárán, hanem a saját maga erejéből, a nehézségek árán is, a saját rossz tulajdonságainak leküzdésével akar célokat elérni.

Csisztu Zsuzsa


Siker

"Amikor a sikert lefested az elmédben, akkor azt a folyamatod erősíted, melyben a hozzáállásod, reményeid, törekvéseid és lelkesedésed egy ígéretesebb jövő irányába állítod.
Mindenki, aki törekszik valamire, először a reményt kell, hogy magáénak érezze, egy szebb jövő reményét."

(Andersen)


Vajon ezt tudják odafent?

 

 

 

" Akkor lehet sikeres Magyarország , ha ember és ember között
nem származás, nem világnézet, nem a vallás, nem pártállás,
hanem a tudás, tehetség, a munka tehet csak különbséget. "

Szent-Györgyi Albert

 


 

Az igaz út

 

Tegnap haza jött a lányom,és a párja. Este felé,mikor hármasban voltunk , előjött egy olyan téma, ami jó pár éve számomra nagyon fontos. Érdekes ,és izgalmas olyankor valakivel beszélgetni,ha teljesen két különböző meglátásból próbáljuk egymást meggyőzni igazunkról.Hát most ez történt.
A lányom párja nem hisz a spiritualitásban. Pedig mind azt tesszük. Vagy tudatosan, vagy tudat alatt. Élünk. És már maga az élet az. Mert ugye, ahogy múlik az életed , egyre tapasztaltabb , bölcsebb, nyugisabb leszel? Mi ez,ha nem egész életednek felismerése? Lehet tisztába se vagy vele,hogy mi ,miért történt veled az 50-80 év alatt, de a leckét, ami fel volt adva, megtanultad.
És azok, akik tudatosan élnek azokkal mi a helyzet? 
Szerintem sokkal jobb,könnyebb helyzetben vannak. Mert azokat az egyetemes felismeréseket amikre sok- sok évszázaddal ezelőtt már mások rájöttek,és leírtak ,vagy elmondtak nekik már csak alkalmazni kell. Persze ez a legnehezebb. Mert emberek vagyunk, akik hibáznak ,és akiket érzéseik irányíthatnak. És itt a lényeg! Az érzések felismerésében. A spirituális tanítás talán a legegyszerűbb tan, ami magában foglalja mind azt amire a vallások tanítani szeretnének. Szeresd magad,és ember társaidat. Élj,és élvezd az életet, de úgy,hogy másokat ne bánts meg. Ne okozz nekik fájdalmat. Segíts másokon. És ezeket az alap törvényeket nehéz betartani. Működik bennünk az irigység, gyűlölet, sértődöttség, agresszió. A féltékenység, önzőség. Ezeknek az érzéseknek a felismerése, segít abban,hogy tudjuk, nem jó úton járunk. Nem arra tartunk, ahová érdemes.Nem egy jó, szép, boldog , sikeres élet vár. 
Ha életedben csupa szerencsétlenség, rossz élmény , magány, csalódottság vesz részt, állj meg,és gondolkodj. Mi játszódik le benned: Milyen érzések munkálkodnak? Mert akkor rá jössz, mit kell másképp látnod, érezned. Sokan meditálnak, gyertyát, füstölőt gyújtanak.Könyveket olvasnak,és tanítókhoz járnak. De ezek mit sem érnek,ha nem értelmezik,és nem hasznosítják a tudást. Nehéz betartani ebben az anyagias, számító, érzéketlennek tűnő világban az Isten ,és az Élet működésének törvényeit. De nem lehetetlen !
Az érzések felismerése, kordába tartása, pusztító gondolataink, felcserélése olyan mechanizmust indít be amely által elérjük ,a számunkra vágyott életet. Ha tisztába vagyunk a bennünk munkálkodó , megismerjük saját énünket. Tudjuk gyengeségünk, erősségünk. Növelhetjük önbizalmunkat is. Minden amit el szeretnénk érni, bennünk van! Csak keményen, céltudatosan, menni kell előre. Ez a spritualitás számomra. Önmagam megismerése. A tudat,hogy mire vagyok képes,és mit szeretnék elérni. Megtaláljam a számomra fontos cselekedetet, munkát, embereket akikkel ,és amivel boldog,kiteljesedett, sikeres életet élhetek. Ezen az úton ugyanúgy van fájdalom,kétség, de több az öröm, béke, boldogság,és szeretet. Ezen az úton haladva nem vagy magányos. Ezen az úton nincs,hogy ne kapd meg amit kérsz. Mert az emberek örömmel segítenek. Indulj el,és tapasztalj! Tegyél magadért ! Állj meg,és nézd végig eddigi életed. Érezd az elhatározást,hogy sikeres, öntudatos, erős,mások számára segítséget nyújtó ember vagy. Ismerd meg magad,és emelkedj fel. Sok idő,és energia befektetésével eléred amit szeretnél. De el kell indulnod.És! nem szabad feladnod. Hát az út előtted.A döntés pedig a tied!
Kérdezz,és figyelj , tapasztalj.

/ Ha bármiben tudok segíteni, szólj,és a saját tapasztalatomat, felismerésemet, szívesen megosztom veled. /