Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Látom azt, mit te is.


Annak idején, jó 10 évvel ezelőtt minden zavaros volt előttem. Az egész világ amiben hittem, éltem felfordult. Újra kellett gondolnom életemet, hozzáállásomat az emberekhez. Sok mindent meg kellett tanulnom amit a szüleim nem mutattak meg, de lehet, hogy ők maguk se tudtak. A berögződött, eszmék helyett újra, másra lett igénye énemnek. Amit otthonról kaptam, nem működött. Könnyű feladni a régit? Nem. Az emberi ragaszkodás és félelem az ismeretlentől meggátol a lehetősségektől, fejlődéstől. Aki letér a megszokott útról idővel látja a különbséget volt és új élete közt. De nem megy egyik napról a másikra. Türelem, kitartás, meg nem értés kísérheti próbálkozását. Nem könnyű ellenállni a kísértésnek, ha a könnyebb út is sikerrel kecsegtet. De valóban sikert hoz, vagy a megszokott reakció miatt ezt tartjuk jó megoldásnak? Hát ezt nehéz megmondani. Mindenesetre én próbálok a „régi énemhez”képest másképp élni. Volt, van min változtatnom Mára már tudom mi az erősségem és mit kell erősítenem magamban. Ledobott, ócska gönceimet, érzéseimet felcseréltem újjakra. Új érzések, gondolatok, sorra lepnek meg álmomban és ébren. Mára letisztult, érthető az élet számomra. Feléledt bennem az egyik ősi tudás mit elfelejtettünk mi, civilizált emberek az ártalmas zajok, gondolatok miatt. Elsőre fura volt, mikor érzed, látod mások eltitkolt világát. Látod fájdalmukat, magányukat. Látod érzésüket. Látod a kapzsiság miatti reszkető félelmet, bizalmatlanságot. Látod a görcsös ragaszkodást a viszonzatlan szerelemben. Érzed a szomorúságot, vágyat, kételyt, bizalmatlanságot. Érzed az agresszív, dühben rejlő határozatlanságot, gyengeséget. Látod a cselekedetek, történések miért és jövőjét. Mind ezzel együtt látod saját magad szellemi, anyagi, gyarapodását is. Megerősítést kapsz, hogy érdemes előre menni az elkezdett úton. Sokszor, ha látod az embereket szólnál, de tudod felesleges. Még nincs itt az ideje, hogy megértse, elfogadja azt a tudást, amit elmondanál neki. Tanulni, okulni, változni, fejlődni csak az tud, aki akar, és aki figyel. Az pedig megtalál. És ha kérdez, hát megadom a választ ahogy csak tudom. Mert erre születtem. Ebben egész biztos vagyok. Segítőnek jöttem a Földre. Tudom, hogy szükség van az embereknek megértésre, türelemre, figyelemre. Kételyek közt gyötrődnek. Az élet terhét mindenki maga cipeli. De a terhet könnyebb cipelni, ha okosan, becsületesen, emberségesen keressük a megoldást. És biztos vagyok benne, hogy mindenre van megoldás. Csak akarni kell. Hidd el nekem. Bízz magadban és én bennem

Ismered önmagad működését?

Gyere el egész napos programunkra,ahol sok érdekes témáról beszél nekünk

SZERI ZSOLT parapszichológus

A program témái:

 

 

 

-Érzelmi életünk árnyoldalai
-Testünk és Szellemünk megismerése
-Mit mond akronobiológia a születési dátumunkról
-Melyik Áyurvédikus testtipushoz tartozol
-Tudatalattink és érzelemvilágunk
-Érzelmeink hatása hormonháztartásunkra
-A hibás mentális programok felismerése
-A fogyás titkai
-A fogyókúrák és diéták veszélyei
-A tudatos táplálkozás és testedzés
-Függőség és a rossz szokás kapcsolata
-Érzelmi szabdság és a tökéletes testsúly elérése
-Tudatos figyelem és testkontroll
-A belső és külső harmónia megteremtésének 
gyakorlati lépései.

Jelentkezés,helyi rendezvényszervezőnknél:
Hornyák Ildikó
70/64666397
ildiko.szerizsolt.hu@gmail.com 
Jegyek elővételben: 10000 ft ,helyszínen: 12000ft

A tanfolyamot tartja : Szeri Zsolt 
integrál szemléletű parapszichológus, 
holisztikus terapeuta

 

Az igaz út

 

Tegnap haza jött a lányom,és a párja. Este felé,mikor hármasban voltunk , előjött egy olyan téma, ami jó pár éve számomra nagyon fontos. Érdekes ,és izgalmas olyankor valakivel beszélgetni,ha teljesen két különböző meglátásból próbáljuk egymást meggyőzni igazunkról.Hát most ez történt.
A lányom párja nem hisz a spiritualitásban. Pedig mind azt tesszük. Vagy tudatosan, vagy tudat alatt. Élünk. És már maga az élet az. Mert ugye, ahogy múlik az életed , egyre tapasztaltabb , bölcsebb, nyugisabb leszel? Mi ez,ha nem egész életednek felismerése? Lehet tisztába se vagy vele,hogy mi ,miért történt veled az 50-80 év alatt, de a leckét, ami fel volt adva, megtanultad.
És azok, akik tudatosan élnek azokkal mi a helyzet? 
Szerintem sokkal jobb,könnyebb helyzetben vannak. Mert azokat az egyetemes felismeréseket amikre sok- sok évszázaddal ezelőtt már mások rájöttek,és leírtak ,vagy elmondtak nekik már csak alkalmazni kell. Persze ez a legnehezebb. Mert emberek vagyunk, akik hibáznak ,és akiket érzéseik irányíthatnak. És itt a lényeg! Az érzések felismerésében. A spirituális tanítás talán a legegyszerűbb tan, ami magában foglalja mind azt amire a vallások tanítani szeretnének. Szeresd magad,és ember társaidat. Élj,és élvezd az életet, de úgy,hogy másokat ne bánts meg. Ne okozz nekik fájdalmat. Segíts másokon. És ezeket az alap törvényeket nehéz betartani. Működik bennünk az irigység, gyűlölet, sértődöttség, agresszió. A féltékenység, önzőség. Ezeknek az érzéseknek a felismerése, segít abban,hogy tudjuk, nem jó úton járunk. Nem arra tartunk, ahová érdemes.Nem egy jó, szép, boldog , sikeres élet vár. 
Ha életedben csupa szerencsétlenség, rossz élmény , magány, csalódottság vesz részt, állj meg,és gondolkodj. Mi játszódik le benned: Milyen érzések munkálkodnak? Mert akkor rá jössz, mit kell másképp látnod, érezned. Sokan meditálnak, gyertyát, füstölőt gyújtanak.Könyveket olvasnak,és tanítókhoz járnak. De ezek mit sem érnek,ha nem értelmezik,és nem hasznosítják a tudást. Nehéz betartani ebben az anyagias, számító, érzéketlennek tűnő világban az Isten ,és az Élet működésének törvényeit. De nem lehetetlen !
Az érzések felismerése, kordába tartása, pusztító gondolataink, felcserélése olyan mechanizmust indít be amely által elérjük ,a számunkra vágyott életet. Ha tisztába vagyunk a bennünk munkálkodó , megismerjük saját énünket. Tudjuk gyengeségünk, erősségünk. Növelhetjük önbizalmunkat is. Minden amit el szeretnénk érni, bennünk van! Csak keményen, céltudatosan, menni kell előre. Ez a spritualitás számomra. Önmagam megismerése. A tudat,hogy mire vagyok képes,és mit szeretnék elérni. Megtaláljam a számomra fontos cselekedetet, munkát, embereket akikkel ,és amivel boldog,kiteljesedett, sikeres életet élhetek. Ezen az úton ugyanúgy van fájdalom,kétség, de több az öröm, béke, boldogság,és szeretet. Ezen az úton haladva nem vagy magányos. Ezen az úton nincs,hogy ne kapd meg amit kérsz. Mert az emberek örömmel segítenek. Indulj el,és tapasztalj! Tegyél magadért ! Állj meg,és nézd végig eddigi életed. Érezd az elhatározást,hogy sikeres, öntudatos, erős,mások számára segítséget nyújtó ember vagy. Ismerd meg magad,és emelkedj fel. Sok idő,és energia befektetésével eléred amit szeretnél. De el kell indulnod.És! nem szabad feladnod. Hát az út előtted.A döntés pedig a tied!
Kérdezz,és figyelj , tapasztalj.

/ Ha bármiben tudok segíteni, szólj,és a saját tapasztalatomat, felismerésemet, szívesen megosztom veled. /

Békés harcos útja

https://www.youtube.com/watch?v=lntl2_4v254

Ttanulni akarsz ? Jó , érdeles filmet? Nézd meg,és gondolkozz el rajta. Én is ezt tettem már jó párszor :)