Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Minden fejben dől el! Minden! A hit a legerősebb energia, amivel a világot fel lehet forgatni jó és rossz értelemben egyaránt. A második legerősebb energia a kimondott szó.

Kiss Zoltán Zéro


Szavak

A szavak (...) mélyebb sebet ejtenek, mint bármilyen fegyver.

Penelope Ward

https://www.facebook.com/968337086577683/photos/a.1104747112936679.1073741828.968337086577683/1389388524472535/?type=3&theater


VARÁZS SZAVAK

Gondolkodtál-e rajta, mi teszi a szavakat varázsszavakká, amelyek kötnek és oldanak? Érezted-e már szavak érintését, amelyek simogattak, gyógyítottak, vigasztaltak, talajt csúsztattak a lábad alá, és tapasztaltad-e a szavak sebző, égető, jéggé dermesztő hatását, s azt, hogy olyan súlyosak néha, mint a föld egész terhe? Ugye, tudod, mennyire kell vigyáznod minden kiejtett szavadra?

Szepes MáriaA szó hatalma

 

 

Április 11 a "Költészet napja". A gyarmati Művelődési ház versekből összeállított műsorral ünnepelte ezt a szép napot. A műsor részeként még Juhász Ákos költő mesélt az életéről. 
Érdekes volt számomra az egyik kérdés, amit feltettek az idős költő számára.
" A szónak van ereje?"
Hirtelen azt gondolhatnánk,hogy nincs. De életemet vissza pergetve és végig gondolva a velem történteket,rájöttem,hogy igenis nagy ereje és súlya van minden szónak.
Talán két fontos dolog határozza meg egész sorsunkat. A gondolataink, után a kimondott szavaink ,amit tettek követnek. Tetteink pedig hatással vannak életünkre és környezetünkre. Ezért nagyon érdemes odafigyelni szavainkra,gondolatinkra. Még jó pár évvel ezelőtt szégyenlem ,de elég cifrán káromkodtam:( Aztán rájöttem,hogy igazából semmi értelme. Előbbre nem visz. Problémáimat nem oldja meg. Erőt nem ad. A buktatók csak kitartással, megoldás kereséssel, szorgalommal hárulnak el. El kell felejtenem a "Nem tudom, nem akarom, nem megy, ....." mondatokat. El kell felejtenem a " Hülye vagyok hozzá" és a többi hasonló gondolatot, mondatot.
Onnantól kezdve tudatosan vigyáztam szavaimra.
"Menni fog. tudom, megcsinálom."
Nemkönnyű feladat az elmére és szavunkra figyelni. És persze nem könnyű félelmeinket ,gátjainkat leküzdeni. Kényelmesebb panaszkodni, elfogadni rossz sorsunkat, helyzetünket,mint szembe nézni azokkal a gátakkal amit génjeinkkel kaptunk őseinktől. De saját és gyermekeink sorsa, boldogulása a tét. Hinnie kell minden embernek magában.Erősnek,szépnek,ügyesnek és boldognak lennie. Ez pedig panaszkodás, negatív gondolat által nem lehetséges.