Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Meguntam.

Kicsit besokalltam ami jelenleg ebben az országban van. Tudom, ez negativizmus. De
teljesen nem tudom magam kivonni a rádió, tv, internet hatása alól. Csodálkozom és elszörnyedek, hogy tanult, állítólag okos emberek mikre képesek a hatalomért, győzelemért. Ezért úgy döntöttem 4 évem van, hogy felkössem a gatyám és induljak a következő választáson. Mert már ideje lenne, hogy valaki tényleg komolyan , elhivatottan az ország és a nép érdekeit nézve tegye ami a dolga lenne. Nem kritizálni akarok senkit. Csak épp elmondani, hogy a gyűlölködés, egymásra mutogatás, hatalomért mindenre képes gátlástalanság elszomorítja az embereket. Kiábrándultság és passzivitás, hite veszettség, elkeseredettség és gyűlölködés jellemzi most a magyar népet. Kinek jó, hogy a tömeg fél? És nem mástól mint saját honfitársaitól? Nem horror ez? Szörnyűség? Egymásnak esni ideák, dogmák miatt? Számomra egy tudat alatti háború amiről nem is sejtik az emberek milyen hatása van. Nem csak ránk élőkre, hanem meg nem született gyermekeinkre, unokáinkra. Elgondolkodtató,hogy mi alapján és ki az aki egyáltalán indulhat a választásokon? Van a jelölteknek profizmusuk, erkölcsi mércéjük, hitük, elkötelezettségük az ország és a nép felé? Tanulták a szakmát? Vagy csak eldöntötték, megpróbálják? Hiúságuk, egoizmusuk vezérli őket? Vagy üres a zsebük és rabolni, fosztogatni akarnak? Számomra teljesen mindegy. Titok mi mozgatja őket. 4 év!!! Gyorsan elszáll .Kevés idő a felkészülésemre. Egész biztos politikus képzőbe fel se vennének. Akkor hogyan tovább??? Talán jó oktatási anyag lenne a történelem?? Azt hiszem igen. Hisz a történelem által látjuk a múltat, jelent és a jövőt. Csak gondolkozni kell. És persze a történelem adja a legnagyobb oktatókat. Gondolj bele! Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Gróf Széchenyi István, Mátyás az igazságos király. Deák Ferenc akit, „a haza bölcse” címmel illettek. Tőlük lehet tanulni, úgy gondolom. Persze az erkölcsi magatartás is fontos ha a népszolgálatába állsz. Teréz anya élete példa lehet, hogy felekezeti különbségek ellenére is nyújthatunk egymásnak segítő kezet. A politikusok számára mit üzen a munkássága? SEGÍTS! Adj erőt. Ételt, ruhát. Az embert nézd. Alázattal szolgáld őt. Mert azt vállaltad mikor a politikai pályára léptél. Nekem ők lesznek mestereim. Tőlük fogok tanulni. És még azoktól akiket meg se említettem. Mert vannak még páran. Hiszem, hogy lehetne másképp is politizálni. Csak akarni kell. Nem egymásra mutogatással, mocskolódással vívni meg a csatát. Példamutatással, tiszta erkölccsel, bölcsességgel, alázatos szolgálattal. Naív lennék? Igen. Tudom. De szerintem a többség ilyen politikust képzel el az ország vezetőjének. És ha lesz ilyen tudni fogjuk kire szavazzunk. Most a szenny , mocsok, korrupció, hazugság , agresszió az úr a pártoknál, politikusoknál. Remélem eljön az idő amikor ráébrednek, csak akkor végzik igazán hivatásukat ha a nép érdekeit szem előtt tartják . Máskülönben nincs felemelkedés. Nincs elégedettség és bőség.
A hatalom csak eszköz, végcél a népek boldogítása.
Deák Ferenc

Tisztelt a másik véleményét, hitét! Ne ócsárold, fenyegesd! Csak tedd ami a dolgod. Menj el szavazni.

Örökségünk

Mostanában sok a szabadidőm amit próbálok hasznosan eltölteni. Egyik ilyen programom az önfejlesztő,önképző könyvek olvasása.Egy-egy könyvből az ember sokat tanulhat. Természetéről, viselkedésének miértjéről, érzelmeiről. És persze másik kedvenc időtöltésem az internetezés, zene- hallgatás Mit ad Isten, mikor az aktuális önismereti könyvemet olvastam, tett fel egy kérdést az egyik ismerősöm a facén. A kérdés nemzetünk negatív érzéseiről, egymáshoz való hozzáállásunkról szólt. Mi magyarok miért vagyunk ennyire elkeseredettek, gyűlölködők, irigyek egymáshoz? Miért nem örülünk a másik boldogságának, gazdagságának? Miért nem tudjuk örömmel, elismerni a másik sikerét, szerencséjét, tudását? Tényleg elgondolkoztató, hogy van e még egy ilyen nép, ahol ilyen sok depressziós, magányos, irigy, szenvedélybeteg ember él. A könyv amit pont olvastam sokat segített számomra,hogy megértsem a mi nemzetünk miért ennyire remény veszett. Szeretném veletek megosztani pár mondatban, hogy ennek tudatában toleránsabbak lehessünk másokhoz és magunkat is jobban elfogadjuk. Számomra megdöbbentő tudományosan kimutatott vizsgálattal alátámasztott leírás világított rá a mi igazi problémánkra. Ez pedig a generációs trauma. Mikor nagyanyám terhes volt anyámmal és hasában fejlődött , az ő általa elszenvedett trauma nem csak őt érte. Hatással volt anyámra és az ő leendő gyermekére is.Érted ezt? Még meg nem született gyermek gyermekére is hatással van egy stressz, haláleset, csalódás, gyilkosság, éhezés…….             Ha megnézzük történelmünket láthatjuk,hogy ennek a népnek sok jóban nem volt része:( Nemzeti történelmünk pedig kihatott azokra az ismeretlen kis emberek tömegére is akiket nem jegyeznek történelem könyvek,de hozzánk közel álltak. Akik ükapáink, ükanyáink is lehettek. Ha csak a közeli időszakot nézzük sok áldozata volt a hadifogolytáboroknak . Erőszak, gyilkosság, éhezés és árulás. Gyermekek elszakítása szülőktől. Bujkálás és rettegés. Ezek a borzalmak nyomot hagytak bennünk Hordozzuk az akkor túléléshez szükséges védekező mechanizmusokat. Vagy a rossz élmények, tapasztalatok emlékeit. Azok az érzések amiket mi magyarok magunkban hordozunk,táplálunk több generáció hagyatéka számunkra. Lesz jobb országunk lakosainak érzelmi hozzáállása a világhoz, egymáshoz? Jó kérdés.Tőlünk függ A könyv szerint letehetjük örökölt szorongásunkat, rossz érzéseinket.Van rá! módszer, hogy javítsunk lelkünkön, kedélyállapotunkon. 
És ami talán legfontosabb, a mi jó szándékú átalakulásunk hatással lesz gyermekünk, unokánk lelkére, szellemére, életére is. Megerőltető, félelmetes sokszor az új, ismeretlen kipróbálása.Kényelmetlen az ismerőst feladni. De muszáj! Ha jobb életet szeretnél adni örökül majdani leszármazottaidnak. tegyél érte.

 

/ A könyv címét, módszert privátban szívesen megadom, de ez itt nem a reklám helye /

 

/ A könyv címét, módszert privátban szívesen megadom, de ez itt nem a reklám helye