Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Természet szép !

Amikor megkérdezem az embereket arról, hogy miért van szarvasagancs a falukon, mindig azt válaszolják, hogy mert olyan gyönyörű állat. Hát épp erről van szó! Az én édesanyám is vonzó, de én csak fotókat tartok róla.

Ellen DeGeneres

ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI !!!! TALÁN SZEBB LENNE A FÖLD:)


Otthonunk

A természet apró szigetekre szorult vissza a hamis és mesterséges világ tengerében, szigetekre, ahova az ember ellátogathat megcsodálni, fényképet készíteni a lakóiról - legyen szó állatokról, növényekről, fákról, sziklákról, folyókról vagy hegyekről, mintha valami különleges kiállítási darab lennének egy múzeumban, anélkül, hogy felfogná, hogy valaha ezek a sziklák, völgyek, folyók nem védelemre szoruló örökség voltak, hanem saját otthonunk, saját szupermarketünk, saját iskolánk. Egyszóval a saját bolygónk.

Kilian Jornet

(foto: Balassagyarmat-Nyírjes Fűvész kert)

BÁSTYA

A világban, hol élethez oly közel az élet, hol virág már a szél ölén rálel a virágra, s egy hattyú minden hattyúnak ismerőse - egyedül az ember építi egyre magányát.


Antoine de Saint-Exupéry


Jövőnk függ tőle

" A természet hatalmas, az ember parányi ezért aztán az ember léte attól függ,milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel..."


dr Szent-Györgyi Albert


Virágéknál ég a világ....

 

Tegnap este kiakadtam. Tisztába vagyok vele,hogy mi emberek leginkább húst eszünk. Szeretjük a változatos, egzotikus kajákat. Megkóstolunk mindent ami a szemünket gyönyörködteti , és leteszik elénk az asztalra.. Nincs is ezzel semmi bajom. Tisztelettel, nem kínozva megölni az állatot valahol normális dolognak tartom. Nem szabad magunkat , embereket felsőbb rendűnek , sérthetetlennek képzelnünk. Nem vagyunk azok! Úgy kell bánnunk a természettel, állatokkal, és egymással, mint a kinccsel. Hisz azok is vagyunk. 
Egy nagyon viccesnek szánt békés történet okozott nekem olyan kiakadást, aminek a hatására teljesen lemerevedtem. Előfordulhat, hogy csak engem érint érzékenyen ez a történet.
Sokan megkóstolták már ,és nagyon finomnak találták a békacombot. Én még nem ettem, így véleményt , az ízéről nem tudok mondani. De ! Arról a kivégzési módról igen, amit a kedves ismerősöm elmesélt.
Vannak emberek, akik a béka halálán szeretnének még ráadásul egy jót szórakozni is. 
Ezek az emberek szegény jószágnak a szájába cigarettát tesznek. Így az állat , levegő reményébe csak szívja a dohányt. Szívja, még egyszer csak szét nem durran. Mi ez, ha nem kínzás? Miért kell , nekünk , embereknek önző, szadista módszereket alkalmazni a hús megszerzéséhez? Mi , vagy ki ad nekünk hatalmat arra, hogy ilyen , vagy hasonló módszereket alkalmazzunk a gasztronómiai élvezetünk kielégítésre? Mert , ha őszinték akarunk lenni, nem létfontosságú számunkra a békacomb,és a többi kuriózumnak számító állat húsa.
Panaszkodunk az időjárás viszontagságai ,és a következményei miatt. Ha nem tiszteljük a természetet, benne élő állatokat, miért várjuk el,hogy ők tiszteljenek? Mi az , ami miatt nekünk kivételes helyzetben kellene élnünk? Környezetünket szennyezve, kint a természetben ingyen meglelhető élelmiszereket harácsolva magunkévá tesszük. Meggondolatlanul herdáljuk el, a jövőre nem gondolva azokat a növényeket, állatokat, amiből már így igy kevés van. 
Még talán nem késő! Úgy bánjunk ezekkel a kincsekkel,. természet adta adományokkal, mint egy ékszerrel, ruhával,kocsival amire évekig vártunk , még meg nem kaptuk. 
Hisz értékesek számunkra,és még ükunokáink számára is azok lesznek, ha mi is úgy akarjuk.

Irány a zöld!!!

 

Állandóan fáradt vagyok. Bármit csinálok,nem tudom magam kipihenni. Igaz, hogy folyamatosan jár az agyam. Ami ugye eléggé megterhelő lehet. A folyamatos műszaknak is sok hátránya van:( Alvás zavartól kezdve , cukor betegséget, vese elégtelenséget , fáradtságot koncentráló képesség csökkenést is okozhat. De ez csak a munkahely. Ha még ráadásul még panelba is laksz, ahol körül vesz a modern technika minden vívmánya , akkor pláne ne csodálkozz , hogy fáradt vagy. Ezek a csoda gépek, kényelmünket szolgáló masinák tele vannak az idegsejtjeinket károsító elektroszmog-gal. És mivel az idegsejtek központi szerepet játszanak testünk összes szervének működésében, nagyon megérezhetjük a káros szmog hatásait. Az emberi élet létfontosságú szerepe kellene , hogy legyen a természet. Hisz évezredeket töltöttünk el a föld , víz, levegő közegében. A testnek, léleknek szüksége van a feltöltődésre, megnyugvásra, békére. A zaklatott világ , és a bennünk háborgó feszültségek, lecsendesítésére. Érdekünk, hogy vissza nyerjük békénket, testi erőnket. 
Ezért tennünk kell ,hogy magunkat, és családunkat kicsit kimozdítsuk a város beton rengetegjéből. Vissza találjunk ,ha csak egy órára is , oda ahonnan őseink származnak. Megérezzük az energiát, ami feltölti testünket , lelkünket .Napfényt , ami nélkül nincs élet a földön. Madarak énekét , és a fák, bokrok zöldjét. Lássuk a virágokat, és érezzük illatukat. Egyszer tedd meg magadért ,hogy kimégy a szabadba! Próbáld ki az érzést amivel megajándékoz a természet. Nem kér cserébe mást ,mint ,hogy vigyázz rá. De, ha ráérzel,mennyivel többet kapsz tőle, szerintem nem lesz nehéz kérését betartanod:)