Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Új év, új fogadalom...

Az újévi fogadalmak túlságosan ambiciózusak. Célkitűzéseinkben a határ a csillagos ég: tiszta kitűnő leszek, hetente háromszor lemegyek a konditerembe és a többi. Mindezek elméletben roppant pozitív elhatározások, de a megvalósításukhoz vezető út még nyomokban sem létezik, nemhogy előttünk kanyarogna. Hogy sikerrel járjunk, ahhoz száz meg száz kisebb változtatást kéne végrehajtanunk, amelyek mellé nem jár útmutató, hogy lépésről lépésre mindent elmagyarázzon.

Amy Cuddy


Út a boldogtalansághoz

Prof. Dr. Bagdy Emőke

Szívesen idézem Cloe Madanes családterapeuta tanulmányát, amelyben 14 lépéssel jellemezte a boldogtalansághoz és az élet romba döntéséhez vezető utat.

Rettegj az anyagi problémáktól!

Unatkozz kitartóan!

Találj magadnak egy negatív ént, a bajod legyen az életed központi eseménye, és szorgosan gyakorold a tüneteidet!

Veszekedj sokat!

Mindenkiről a legrosszabbat feltételezd!

Mindenben kizárólag a saját érdekeidet nézd!

Ne hálálkodj!

Mindig legyél nyitott a rossz hírekre és mindig szorongj!

Hibáztasd a szüleidet az elrontott életedért!

Ne élvezd az életet!

Rágódj sokat!

Átkozd vagy istenítsd a múltadat, hogy rosszkor rossz helyre születtél, és rossz helyen vagy az életben, bezzeg máskor milyen isteni volt!

Próbáld megváltoztatni a párodat!

Légy kritikus, utálj minél több dolgot, és ennek adj is hangot!

Mindenki, aki ezt olvassa,gondolkozhat saját életén.  A 14-ből vajon hány tétel jellemzi őt. Azok az ő személyes boldogságának akadályai

Az álmok is súghatnak

 

 

A gyerekeket már 14 évesen arra ösztönzik, hogy pályát válasszanak. Szegények. Sokuknak fogalma sincs igazából, hogy mivel szeretnének majd pénzt keresni, családot eltartani. Ki éjjel-nappal tanul, ki elkezd dolgozni. Attól függően, hogy milyen a szellemi tudása, érdeklődési köre, családi háttere. Én késő érő típus vagyok sajna. 40 évesen jöttem rá, hogy melyik az a szakma amivel igazából szívesen keresném a kenyeremet. Persze, lehetett volna még tanulnom, ha nincs adósság, gyerekek, anyum. De erről már lemaradtam. Az embernek ilyenkor két lehetőssége van az életben.  Vagy bele törődik, amíg él fizikai munkával keresi kenyerét,vagy próbálkozik más kiutat találni ami pótolhatja a vágyott szakma, hiányát. Én rájöttem. Igaz segítséggel,de sikerült. Az egész úgy kezdődött, hogy egy kedves internetes ismerősöm felhívta a figyelmemet a neten ingyen regisztrálható tanfolyamra, amit én el is kezdtem. Naponta foglalkoztam a feladatokkal. Olvastam a tananyagokat, hozzá szólásokat. És persze járt az agyam. Hogyan tudnám kamatoztatni az ott olvasottakat. Mire jó amit a gyakorlatok alapján megtudtam magamról. Aztán egy éjjel jött a válasz. Hirtelen, egy pillanat alatt. Nem számítottam rá de örültem neki. Tudom, teljes bizonyossággal, hogy számomra ez az igaz, boldogsággal járó munka. Ennek az álomnak lassan 2 éve. Azóta a cél nem más mint lépésről,lépésre haladva elérni a vágyott munkahelyet. Megteremteni annak összes feltételeit. És tudom , már nem sok van hátra. Érzem ez az év, meghozza számomra annak lehetősségét, hogy belekezdjek. Miért írtam le a velem történeteket? Mert úgy gondolom az álom, tudat alatt mindig súg nekünk. Megmondja számunkra a helyes döntéseket. Jó tanáccsal lát el. Rá figyelve kevesebbet hibázhatnánk és több mindennek örülhetnénk. A kérdéseinkre határozott válaszokat kaphatunk. Mert a válaszok mutatják az utat,az út pedig a sikerhez vezet. Nincs már kitérő,kétely! Nincs már szomorúság. Egy dolog van .Elindulni és menni előre:)

Köszönöm neked Stefanik Kinga,hogy alig  ismertük egymást,mégis figyelmembe ajánlottad a Rita tanfolyamát.