Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Tavasz

Tavasz. A legjobb időpont a változásra, és a változtatásra.

Leiner Laura


Változás

 

Lelkednek titkait mélyen megőrzön én

Kedvenc:)


“Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmész.” (Victor Hugo)


Számomra ez az idézet sokat jelent.  Bárhol  is vagyok , mindig próbálom magam ehhez az idézethez tartani.  Miért fontos nekem a mondanivalója? Mert úgy érzem benne van az emberség lényege , ami a mai világra nem jellemző. Benne van az egyenlőség ,  odafigyelés , segítségnyújtás.  A sikerorientált emberek nagy többsége pont ennek az  ellenkezőjét vallják. Törtetőn , gátlástalanul másokon átgázolva, érvényesítik akaratukat, saját személyüket. Nem gondolva arra , hogy mások önbizalmát, jó kedvét, hitét, lelombozva a közösségbe több kárt okoznak ez által.

Jó, persze tudom, hogy ez normális emberi tulajdonság ,és attól színes a világ ,hogy nem vagyunk egyformák. De én, mint naív ember, szeretném, ha jobbá válva működnének a dolgok.

Ezért hiszem,hogy minden ember egy kis odafigyeléssel , emberibb hozzá állással  tehet valamit  azért,hogy világunk élhetőbb legyen:)

 

 

 


Az élet mlm-je:)

 

 

 

Pár évvel ezelőtt egy kedves ismerősöm felhívta a figyelmemet egy filmre. Igazából már a történetre nem is emlékszem. De arra igen,hogy nagyon tetszett, és tanúságos kis történet volt. Szerintem egyre többen olvasunk mostanában olyan könyveket,amik az életünk szebbé, jobbá, sikeresebbé tételéhez hozzá segíthetnek. Legyen az akár spirituális, vagy tudatos életmód tanácsadásról szóló , mindegyikben olvasható , egy nagyon fontos ,és mindenki számára lényeges tanítás. Miért fontos ez mindenkinek? Mert mindenki életére hatással van. Sőt! Ha hiszed,ha nem,az egész világéra:) Hatással van,azéra ,aki alkalmazza,mert örömmel, és jó érzéssel tölti el egész lelkét. Erősebbé , jobb emberré válik az által,hogy alkalmazza. És fontos annak is,aki tapasztalja,kapja ,mert életebe olyan esemény is bekövetkezhet ezek után,amiről nem is álmodhatott másképp. Le van írva minden ezekben a könyvekben. Olvassuk,de sokszor csak elméleti síkon tudjuk , azt ami igazából csak akkor jó,ha a gyakorlatban is alkalmazzuk. Ezért fontos,hogy ne csak olvass,hanem vidd át az életedbe. Ha megteszed , alkalmazod azt ami az életed megváltoztatásának kulcsa. Ez pedig a segítségnyújtás. Önzetlenül. Nem kérve pénzt a másiktól. Nem felhánytorgatva, ha ő nem érez még késztetést , hogy segítsen. Majd lesz helyette más,ki neked segít:) Apró gesztusokkal , odafigyeléssel ,olyan lánc reakciót indíthatsz el, az életedbe, környezetedbe, amit most még el se tudsz képzelni! Így azt javaslom,próbáld ki. Alkalmazd. És figyeld az életed!

 

https://www.youtube.com/watch?v=CLquMNoSbJI


A célért tenni is kell.

Aki olvassa a blogomat ,tudja,hogy nem vagyok mai csirke:) Csak szeretnék az lenni. Ez van! Azt tudom,hogy ahol most dolgozok,hosszú távon nem birnám már.Több ok miatt is. Nem birom az éjszakázást, stresszt, monotonságot,zajt, a negativ élményeket.Nem birom, hogy a fizetésem arra elég,hogy vegetáljak.Tudom, ez az egész országban probléma. De ,még igy ,hogy már középkorú vagyok,még igy is azt gondolom,hogy van esélyem arra,hogy találjak számomra megfelő munkát.Fő a pozitiv hozzáállás,és a kitartás. Néha ,ha van idő,és lehetősség bent  beszélgetésre,meglepődök,hogy fiatalok milyen indokokat mondanak arra,hogy ne tanuljanak.Pedig másképp nem megy!  Ha életedet megszeretnéd változtatni ,tenni kell érte. Sok energiát,kitartást,szivósságot bele kell fektetned.A gondolkodásodat edzened,hogy ne kifogást keress,hanem megoldást.arra,hogy érd el,amit szeretnél.A kifogások könnyen jönnek,és marad a megszokott  élet.Siránkozás,mert nem jó amibe vagy,de kényelmes vagy,hogy a megszokottat feladd.Hát pedig másképp nem megy:( Talán le kellene ülni ,és elgondolkozni. Mi a jobb? Ez a vegetáció? Vagy egy bevállalás,és energia ráforditás? Nagy nehezen,de rájöttem,hogy a szociális munka lenne számomra megfelelő. Ezért ugy döntöttem,hogy tanulnom kell.Ami nehéz lesz,mert fáradt vagyok állandóan,és már az agyam se fog ugy ahogy kellene.De ,megpróbálom. Remélem sikerülni fog,és ezzel az elhatározással,plusz munkával találok olyan munkahelyet,ahol azt csinálhatom,amit szeretnék.  Ugy gondolom,hogy az élet ,attól csak szebb,és boldogabb lesz,ha az ember azt  csinálja amit szeret.) Megéri a fáradságot,és kitartást befekteni. Mert amikor  a célba ér az ember, bizonyit magának,és uj reménnyel indul  el. Uj lendületet kap az élettől,és ujra fiatalnak tetre késznek rzi magát:)

Hát láss te is neki! Mit szeretnél?? Ülj le,és gondold végig életed!jó ez igy neked? Add el önmagad!agy hajlandó vagy tenni egy minőségibb életért?? TŐLED FÜGG!!!